Detta är Blåbärsbarnens matsedel vecka 24-2021
Här på vårt unika dagis i Vimmerby, familjedaghem Blåbärsbarn, lagar vi maten i eget kök efter följande krav*:
- 100% växtbaserad
- Ekologiskt så långt det är möjligt
- Endast ekologiska och kallpressade oljor används.
- Utan tveksamma tillsatser (E-ämnen)
- Utan raffinerat socker
- Mycket frukt & grönt
- Hemlagad, färsk och fullvärdig!
* Ibland gör vi undantag då vi firar alla barns födelsedag här på dagiset! Och någon gång då och då, doppar vi frukt i smält, mörk choklad som mellis. Våra blåbärsbarn älskar det!
Matkunskap
Frida som är köksansvarig och lagar maten är också utbildad kock, kostvetare och kommunikatör inom mat, måltid och hållbarhet. Vi kan alltså garantera att vår förskola erbjuder en barnanpassad, mångsidig, smakfull och fullvärdig meny som också är klimatsmart. Frida hitta du också på klimatmat.se
Veckans Lilla Kock
Dessutom har vi “Veckans Lilla Kock” som är en riktigt omtyckt kocktjänst där ett barn får hjälpa till att bereda dagens lunch. Målet är att familjedaghemmet är en plats där barnen får lära sig matglädje och matkunskap samt få känna sig delaktiga. Läs mer om vårt pedagogiska arbete här.